Kahvila ja KauppaKirkon kahvila on auki maanantaista perjantaihin klo 15.00-21.30 ja viikonloppuisin klo 13.00 - 21.30. Kahvi- tai teekupin seuraksi saat suomalaista syötävää: korvapuusteja, karjalanpiirakoita ja kotiruokaa.

Lontoon suomalaisen kirkon sydän sykkii kahvilassa. Se on tapaamis- ja kohtaamispaikka sekä suomalaistoiminnan infopiste. Kahvilan aukioloaikoina voit lukea suomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä sekä katsella suomalaisia TV-ohjelmia satelliittikanavalta. Ohjelmatiedot löydät Yleisradion sivuilta klikkaamalla tästä: TV Finland

Ilmainen nettiyhteys on tarjolla kahvilan vieraille. Ruuhka-aikoina käyttöaika on ½ tuntia/henkilö.

Kirkon kirjastosta löydät uutta ja vanhempaa suomalaista kirjallisuutta kotiin lainattavaksi. Hyllyistä löytyy myös lasten- ja nuortenkirjoja. Kirjasto- eli alasalissa on pikkuväen leikkinurkka ja biljardipöytä.

Kirkolla on mahdollista järjestää myös yksityistilaisuuksia.

Suomi-kauppa toimii kahvilan yhteydessä sen aukioloaikoina. Valikoimaan kuuluvat salmiakki, sinappi, ruisleipä, puurohiutaleet, kahvi ja muut suomalaiset suosikkituotteet. Kaupasta voit ostaa ruokaa myös postimyyntinä.

Lisätietoja kahvilan ja kaupan toiminnasta saat talousesimies Marko Mälkiältä (tel.020 7237 4668).


Basaarit

Joulubasaari on vuoden mittavin tapahtuma kirkollamme. Vuonna 2002 kävijöitä oli noin kuusi tuhatta. Monelle tämä Ison-Britannian suurin suomalaistapahtuma on syksyn kohokohta – tilaisuus tavata tuttuja sekä nauttia suomalaista jouluruokaa, glögiä ja grillin herkkuja.

Kirkon tiloihin pystytetyn myymälän hyllyt notkuvat suomalaisia herkkuja. Joulupöytään löydät laatikkoruuat, lohen, piparit ja glögitarpeet. Suomalaisia makeisia tarjolla suklaasta salmiakkiin. Leipähyllyn täyttävät ruisleivät ja joululimput. Särpimeksi voit ostaa juustoja ja makkaroita. Kotileipureille myynnissä jauhoja ja muita leivonta-aineita. Ruokatuotteiden lisäksi runsas valikoima lahja- ja käyttöesineitä (lasitavara, puutuotteet, liina- ja petivaatteita, kynttilöitä ja koristeita).

Pääsiäisbasaari järjestetään pääsiäistä edeltävänä viikonloppuna. Tarjolla on monenlaista pääsiäistuotetta; myynnissä on niin ruokaa, juomaa kuin koriste-esineitäkin.

Basaari valmistellaan ja toteutetaan talkoovoimin. Mukana on vuosittain pari sataa vapaaehtoista. Osa on mukana muutaman tunnin, osa muutaman päivän. Tervetuloa mukaan!!!